Varainhankinta - vaikeinta ja vastenmielisintä?

18.11 Lari Karreinen 1 Comments

Varainhankinta ja hallituksen sitouttaminen tekemään sitä on yksi yleisimpiä nonprofit-järjestöjen kehittämisteemoja englanninkielisessä maailmassa. Se tuntuu olevan yksi vaikeimpia ja vastenmielisimpiä tehtäviä. Mutta kyllä meilläkin osataan. Törmäsin tässä kahteen hyvää mieltä aiheuttaneeseen varainhankintaideaan:

Lahjoita vanhat hopeat eläinsuojelutyön tukemiseen on hieno veto Animalialta. Ensimmäinen kampanja oli menestys, joten se uusitaan. Lisää tällaisia

Erään mielipidekyselyn vastaajille tarjottiin kiitoksena mahdollisuutta lahjoittaa uudelle lastensairaalalle:

  

Itseäni ainakin motivoisi ylipitkän ja liian monikohtaisen kyselyn täyttämiseen, jos tietää että samalla voi lahjoittaa rahaa hyvään tarkoitukseen.

Maailmanlaajuista yritysten vastuuta ajaa 1 % for the Planet, jossa yritykset sitoutuvat lahjoittamaan prosentin liikevaihdostaan hyväntekeväisyyteen. Suomessa porvoolainen purjeista kierrätyslaukkuja tekevä SavetheC lahjoittaa prosentin Luonto-Liiton Itämeri-toimintaan. Mukana on myös Luonnonperintösäätiö ja Taiga Rescue.

J.K. Oman yhdistyksen varainhankinnan kehittämiseen voi lainata pari ideaa täältä. Vanhempainyhdistykset tekevät kovasti varainhankintaa, samoin urheilujoukkueet. Isoilla järjestöillä on suurempia kampanjoita. Puuttuuko tästä välistä jotain? Monessakohan yhdistyksessä on varainhankintavastaava?

1 kommentti:

  1. Lisäksi voi tehdä diilin jonkin firman kanssa. Esim. melko tuore siivousfirma on luvannut vähintää 20% voitostaan luonnonsuojelulle. TIetysti firma täytyy ensin saada tekemään voittoa. http://www.pulmunen.fi/yritys.html

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.