Viesti, rekrytoi ja hanki lahjoittajia verkostoista tarinan voimalla

14.48 Lari Karreinen 0 Comments

Vapaaehtoisten saaminen tuntuu olevan kaikkein vaikeinta yhdistystoiminnassa. Vielä vaikeampaa on ehkä vain varainhankinta. Sitten on yhdistyksiä, jotka tekevät molempia onnistuneesti. Se mitä osaa, tuntuu helpolta.

Vapaaehtoinen on paras rekrytoimaan uuden vapaaehtoisen. Onnistumisessa henkilökohtainen pyytäminen on tärkeintä. Tuttujen ja tutuntuttujen, eli verkostojen kautta tavoittaa todennäköisesti samoista teemoista kiinnostuneempia ihmisiä paljon pienemmin kustannuksin kuin mainoskampanjalla.

Tarvitaan ihmiset liikkeelle saava viesti, selkeä innostava tavoite, aikataulu ja tarina joka vie viestiä eteenpäin. Lisäksi pitää miettiä miten ja minkä verkostojen kautta viesti ja tarinat saadaan leviämään.

Sama toimii varainhankinnassa. Toteutus voi olla osa kampanjaa tai vaikka juoksutapahtuma, jonka osallistumismaksut lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Lahjoittaminen tai vapaaehtoisten ilmoittautuminen voidaan sitten toteuttaa netissä tai perinteisesti. Esimerkki verkostojen hyödyntämisestä varainhankintakampanjassa:

Lähde: CauseVoxin Ultimate Guide to Peer-to-Peer Fundraising

Miten tätä voisi hyödyntää vapaaehtoisten rekrytoinnissa?
Lataa täältä itsellesi tämä verkostorekrytoinnin työkalu.

Verkostovarainhankintaan törmäsin suunnitellessani varainhankinnnan ja vapaaehtoisjohtamisen valmennusta yhdessä Radical Soulin Salla Saarisen kansssa. Kampanjoinnissa, varainhankinnassa ja vapaaehtoisten rekrytoinnissa tarvitaan koskettava ja mieleenpainuva viesti, vai mitä Salla?

0 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.