Verkkorekrytoinnin salat

20.26 Lari Karreinen 0 CommentsYhdysvaltalaisesta volunteermatch.org -portaali kokoaa eri järjestöjen vapaaehtoistehtäviä ja sieltä voi etsiä sopivia paikkakunnan tai tehtävän luonteen mukaan. Palvelun porukat tutkivat mikä yhdisti portaalin 100 eniten klikattua vapaaehtoistehtävää. Tässä ohjeet onnistuneeseen verkkorekrytointi-ilmoitukseen:

Kiinnostava tehtävä käy kaupaksi. Otsikon ja tehtävänimekkeen on erotuttava muista. Esimerkiksi ”Avaa maailman portit – opeta lapsi lukemaan” on paljon innostavampi kuin ”haetaan vapaaehtoisia opettamaan lukemista”

Käytä ytimekkäitä lauseita. Suosituimmista 95 % kuvaukset olivat lyhyitä, kuvaavia ja menivät suoraan asiaan. Kerro vain mitä merkitystä vapaaehtoistehtävällä on.

Innostu järjestöstäsi ja tehtävästä. Kerro se vapaaehtoiselle tarkoituksenmukaisesti. Kerro miten vapaaehtoiset tekevät panoksellaan maailmasta paremman.

Käytä sanoja jotka ovat tuttuja, ymmärrettäviä ja sävähdyttävät. Kokeile sanoa se ääneen ennen kuin kirjoitat sen. Tekniset termit tai järjestölyhenteet eivät toimi, sillä vapaaehtoisten pitää tietää mitä heitä pyydetään tekemään.

Keskimääräinen hyvä pituus oli kolme kappaletta ja 100 sanaa. Ne sisälsivät kaiken olennaisen järjestön tavoitteista ja kyseisestä vapaaehtoistehtävästä.

Tarkka tehtäväkuvaus oli mukana 97 % luetuimmista. Kerro tehtävästi vapaaehtoisia innostavalla tavalla.

Oikolue. Yhdessäkään luetuimmista kuvauksista ei ollut kirjoitusvirheitä.

Pyydä toista henkilöä lukemaan teksti läpi ja kysy miten kuvauksesta voisi saada vielä houkuttelevamman kuuloisen. Lue vielä ilmoitus vapaaehtoisen silmin. Kertooko otsikko tuloksista? Onko se selkeä?

Kerro millaista tukea ja ohjausta vapaaehtoiset saavat. Kerro koulutuksesta, varusteista ja paikasta. Rohkaise kiinnostuneita kysymään lisää.

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, joten tee ilmoituksesta näyttävän näköinen. Tee ilmoituksesta lämpimän ja kutsuvan näköisen.

Lähde:  Putting Your Best Face Forward: Designing Opportunities for Online Recruitment

J.K. Näin etsittiin vapaaehtoisia Mozilla Thunderbirb -sähköpostiohjelmn tukitiimiin:


Ole mahtava

Tiesitkö, että Thunderbird-tuki on eri puolilta maailmaa tulevien vapaaehtoisten supersankareiden kovan työn tulos?
Ota viittasi ja tule mukaan »

0 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.