Innostava viesti ja osallistuminen tehty helpoksi: 350.org

10.21 Lari Karreinen 0 Comments

Sain viestin Will Batesiltä, kuinka 350.org -ilmastokampanjan ensimmäisessä toimintapäivässä kolme vuotta sitten 5000 ihmistä 181 maassa näytti maailmanlaajuisen liikkeen voiman. Vaikuttava video  kertoo millaista on kun tuhannet ihmiset toimivat yhteisen planeettamme puolesta:CNN kutsui sitä laajimmalle levinneeksi poliittiseksi tempaukseksi maapallon historiassa. Foreign Policy lehti kirjoitti "kaikkein suurin maailmanlaajuisesti koordinoitu kampanja".

Innostus alkaa herätä. Olen tilannut 350.orgin sähköpostiviestejä parin vuoden ajan. Kirjeessä kerrotaan miten paikallisryhmät Filippiineillä ja Australiassa edistäneet uusiutuvaa energiaa. Tai kuinka Ranskassa ja Indonesiassa on kampanjoitu fossiilisten polttoaineiden julkisia tukia vastaan. Miten minä voisin olla mukana?

"And so it goes around the world -- everywhere we're able, we're working with incredible grassroots activists to push for the solutions that the planet and its people so desperately need. "

Miten minä voisin osallistua? Suomessa ei vielä tietääkseni ole 350.orgin paikallisryhmää. Pitäisikö perustaa sellainen? Kirjeen lopussa on kolme mahdollisuutta osallistua:
  1. Jos pidät tätä työtä tärkeänä, voit lahjoittaa ja katso videon
  2. Liity mukaan Facebookissa ja Twitterissä ja tilaa sähköpostit
  3. Voit vahvistaa toimintaamme paikallisesti, jakaa oman tarinasi ja lahjoittaa 
Sivumennen sanoen taitavat todella tarvita lahjoituksia, koska niitä pyydetään kirjeessä kolmesti. Jos sähköpostilla voi innostaa toimintaan, niin tässä siinä on onnistuttu ilman että se tuntuisi hyökkäävältä.

Kiinnostuin tutkimaan 350.orgin sivuja, mitä lisää sieltä löytyisi.

Paikallistoiminnan käynnistämiseen on koottu hyvä aloituspaketti 350.orgin sivuilla. Ohjeet löytyy tapaamisen, elokuvaillan ja puun istutustapahtuman järjestämiseen,  pyöräkaistojen lobbaamiseen tai paikallisvaalien ilmastoehdokkaan kampanjan tekemiseen. Keskustelutilaisuuksien fasilitointiin ja vapaaehtoisprojektien johtamisesta on koottu yleisimpiin kompastuskiviin vastaavat käytännönläheiset ohjeet.

Jos siis haluaisin lähteä mukaan, järjestää tapahtuman, osallistua tai perustaa paikallisryhmän ja saada käyttööni hyviä käytäntöjä miten kannattaa toimia, on 350.orgilla siihen valmiit resurssit. Ja tarjolla kenelle tahansa verkkoyhteyden päässä, ilman salasanoja, jäsenyyshakemuksia tai yhdistyksen perustamisruljansseja.

Koko 350.orgin tiimi on esitelty kuvien ja yhteystietojen kanssa. Samoin on esitelty paikallisia vapaaehtoisia. Tällä liikkeellä on kasvot ja siellä on oikeita ihmisiä. Tämä madaltaa yhteydenottokynnystä.

Millä suomalaisella kansalaisjärjestöllä on yhtä hyvät aineistot ja kannustus niille, jotka haluavat toimia saman asian puolesta? Kerron heti kun löydän sellaisen. J.K. Seuraavaksi ajattelin blogata eräästä esimerkillisesti johdetusta ja organisoidusta suomalaisesta kampanjasta, jossa on osattu tarjota helppoja osallistumistapoja ja saatu näkyviä tuloksia.

0 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.