Toimintasuunnitelma avuksi ihmisten aktivointiin

9.43 Lari Karreinen 0 Comments

Miltä kuulostaisi toimintasuunnitelmaa hyödyntäisi toimijoiden sitouttamisessa ja kutsumisessa  mukaan?

1. kerrotaan tavoitteista ja tuloksista, millaista muutosta halutaan. Kerrotaan, että järjestetään tapahtuma, jonka tavoitteena on saada kaksi uutta toimijaa. Perustellaan se: miksi tämä on tärkeää.

2. Ihmiset kertomaan toiminnasta. Hallituksen tai toimintaryhmän vetäjä kertoo mitä hän aikoo ensi vuonna tehdä. Kuvan kanssa. Passiivit pois ja ihmiset esille. Vaikkapa näin:


Lari järjestää talviretken, jonka jälkeen sen 8 - 10 osallistujaa hallitsevat talviretkeilyn perustaidot ja pystyvät nauttimaan talvisesta päiväretkeilystä omatoimisesti. Samalla kasvatetaan tulevien talviretkien vetäjäjoukkoa.

3. Luvut esiin: mitä kaikkea hyvää toimintaa, koulutusta ja muuta käytetyllä rahalla saa.

4. Kiitetään jo etukäteen.

5. Kutsutaan lukijat mukaan. Jokaisessa kohdassa kerrotaan, miten sinä voit osallistua ensi vuoden aikana. Näin voit tulla mukaan!

6. Ja toimintasuunnitelma kuvitettuna näkyviin yhdistyksen sivuille, jotta seuraavana vuonna kävijät näkevät mitä kaikkea on tulossa ja miten he voivat osallistua.


Näistä ajatuksista kiitokset First Nonprofit Foundationille, koska samaahan voi soveltaa myös toimintakertomukseen. Five Elements of Every Successful Nonprofit Annual Report

0 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.