Kuusi ilmaista ja helppoa työvälinettä virtuaalikokouksiin ja puhelinpalavereihin

11.21 Lari Karreinen 0 Comments

Etäkokouksissa, puhelin- sekä skypepalavereissa yhteinen työtila helpottaa ajatusten työstämistä, ideoiden jakamista sekä ymmärretyksi tulemista. Virtuaalinen valkotaulu tai jaettu dokumentti toimii ryhmämuistina, jossa asiat eivät unohdu ja jokaisen näkökohdat tulevat huomioiduksi.

Tässä muutamia suosikkejani, jotka eivät vaadi monimutkaista kirjautumista tai tunnuksia. Tällöin virtuaalikokouksen fasilitaattori voi tarvittaessa hetkessä jakaa sopivan alustan osallistujille.

Tekstin muokkaamiseen


Etherpad-muistio
Erittäin yksinkertainen, toimintavarma ja helppo. Jokaisen kommentoijan muutokset näkyvät eri värillä ja sivussa olevaa chattia voi käyttää keskusteluun sekä kertomaan milloin mikäkin työvaiheihe alkaa, ja työstäminen päätty. Vain yksinkertaisen tekstin muokkaamiseen ilman muotoiluja. Muokkauslinkin voi jakaa helposti kaikille eikä vaadi kirjautumista.

Google Drive
Monipuolisempi ja parempi tietosuoja sekä jakamismahdollisuudet. Kuvien ja grafiikan käyttö onnistuu sekä muotoilujen teko. Kysymyksiä voi esittää kommentteina ja ne voi merkitä ratkaistuiksi, mikä helpottaa keskustelua kun muokkaus tapahtuu eri aikaan. Päivittyy hyvin reaaliaikaisesti. Vaatii tunnukset ainakin yhdeltä osallistujalta, minkä jälkeen muokkauslinkin voi jakaa kaikille.

Piirtämiseen ja luovaan työskentelyynPadlet.com
Monipuolisempi alusta virtuaalisille liimalapuille. Taustan voi vaihtaa innostavaksi kuvaksi ja syötteet saa joko peräjälkeen keskustelumaisesti tai ryhmiteltyä halutulla tavalla.


TUZZit.com
Samanlainen kuin Padlet, mutta lisäksi tässä voi piirtää nuolia ja muita symboleita. Liimalappujen tekstikoko skaalautuu tekstin määrän mukaan, mikä haittaa lukemista jonkin verran. Näkymää voi suurentaa. Valmiita mallipohjia, kuten business model canvas ja lean canvas.
Scrumbl
Virtuaaliset liimalaput ilman mitään erityisiä hienouksia. Yksinkertainen ja kohtalaisen toimiva. Muokkauslinkki jaettavissa heti.Twiddla
Luovempaan työskentelyyn, kun on tarve piirtää, kirjoittaa ja  käyttää liimalappuja. Tekstin kirjoittaminen kömpelömpää ja piirustustyökalut suppeat, mutta helppo käyttää. Muokkauslinkki jaettavissa heti.

Onko kokemuksia näiden mobiili- ja tablettikäytöstä tai mitä suosittelisitte?

Virtuaalikokousten fasilitoinnista vinkkejä voi lukea Uusi kaiku -lehden artikkelista.

0 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.